Питання щодо військовополоненних та цивільних заручників +38 095 931 00 65 (Signal, Telegram, WhatsApp, Viber)

Ескендер Абдулганієв

28 / 01 / 2021

12 років позбавлення волі (вирок від 3 листопада 2020 року за ст.205.5 ч.2 КК рф)

Свій 26 день народження Ескендер Абдулганієв вимушений буде зустріти у в’язниці. У 2020 році російський суддя Роман Плиско засудив його до 12 років позбавлення волі через начебто «участь у діяльності терористичної організації» «Хізб ут-Тахрір»*.

До ув’язнення хлопець допомагав родинам політв’язнів та відвідував суди над активістами. 14 січня 2019 року його після обшуку взяли під варту російські силовики.

«Коли Ескендера забрали, йому був лише 21 рік. Він зовсім молодий, ще не створив свою сім’ю, у нього не було дітей, але, попри це, мій син гідно прийняв випробування від Аллаха», — згадує мама Ескендера Абдулганієва.

Коаліція правозахисних організацій України визнає Ескандера Абдулганієва особою, позбавленою волі з політичних мотивів.

Довідково: «Хізб ут-Тахрір» — ісламська організація, дозволена в Україні та більшості європейських і світових держав, але заборонена в росії. Це мирний релігійний рух, якому російське законодавство безпідставно приписує екстремістсько-терористичні наміри. З 2014 року в окупованому Криму 101 людину звинуватили в нібито участі в цій організації. Здебільшого це кримськотатарські активісти, які висловлювали протест проти окупації Криму.

Поділитись

Вибір редакції

Ще Хроніки