Питання щодо військовополоненних та цивільних заручників +38 095 931 00 65 (Signal, Telegram, WhatsApp, Viber)

Акім Бекіров

26 / 01 / 2021

14 років позбавлення волі (вирок від 18 березня 2022 року)

Акім Бекіров працював будівельником у Сімферополі, також він був активістом громадської організації «Кримська солідарність», допомагав передавати необхідні речі до СІЗО та відвідував судові процеси. До арешту Бекіров розповідав про стеження за його пересуванням та за будинком.

Акіма затримали під час масових обшуків 27 березня 2019 року нібито за причетність до організації «Хізб ут-Тахрір». Обвинуватили чоловіка за ч. 2 ст. 205.5 КК рф («Участь у діяльності терористичної організації»).

На Бекірова чекає дружина та двоє неповнолітніх дітей — донька Сумайа та син Сайфуллах, який народився вже після ув’язнення батька.

«Наш народ у Криму переслідують за наші політичні погляди та прихильність до Ісламу. Проживаючи в Автономній Республіці Крим з 1991 року, кримські татари-мусульмани показали себе миролюбним і толерантним народом. І серед нас ніколи не було “терористів”, “екстремістів” та “сепаратистів”. Усі жили в гармонії та взаєморозумінні. Але з приходом у Крим росії в 2014 році, ця гармонія порушилася. Росіяни принесли із собою “тероризм”, “екстремізм” та “сепаратизм” як інструмент залякування, одним словом — сучасний “патріотизм”. Упродовж 30 років у Криму не було жодного теракту, натомість звідкілясь узялися «терористи», — заявив Акім Бекіров під час судового засідання у 2020 році.

Довідково: «Хізб ут-Тахрір» — ісламська організація, дозволена в Україні та більшості держав світу, але заборонена в росії. Це мирний релігійний рух, якому російське законодавство безпідставно приписує екстремістсько-терористичні наміри. У Криму приблизно 200 осіб обвинувачені в нібито участі в цій організації. Здебільшого це кримськотатарські активісти, які висловлювали протест проти окупації Криму.

Поділитись

Вибір редакції

Ще Хроніки