Питання щодо військовополоненних та цивільних заручників +38 095 931 00 65 (Signal, Telegram, WhatsApp, Viber)

Запасів води в Севастополі залишилося на 3 місяці, — окупаційна влада

26 / 10 / 2020

«Без додаткового припливу, цієї води місту вистачить приблизно на три місяці», — сказано у повідомленні.

В.о. «віце-губернатора» Севастополя Володимир Базаров на нараді відзвітував про хід будівництва нових об’єктів за рішенням проблеми дефіциту води.

«Роботи на основних наших двох об’єктах ведуться активно. На Кадиковському кар’єрі 1,4 тис. метрів з 10,2 тис. метрів — траншея прокладена. Вчора прийшли труби — почалася зварка. Що стосується Бельбека, половина земляної маси під котлован водозабору обрана. Всі підготовчі роботи з розчищення території закінчені, обладнання замовлено», — сказав Базаров.

Також 26 жовтня глава підконтрольного РФ уряду Криму Юрій Гоцанюк повідомив, що в Криму тривають роботи з пошуку додаткових джерел води і ведеться буріння свердловин для постачання Сімферополя, Сімферопольського і Бахчисарайського районів.

«На сьогоднішній день ведеться буріння свердловин на території Вілінського, Зуйського, Іванівського родовищ. На сьогоднішній день працюють чотири установки. До грудня буде працювати близько п’яти свердловин Вілінського водозабору, що дозволить додатково подати більше 20 тисяч кубів на Сімферополь», — розповів Гоцанюк на засіданні штабу з проблем водопостачання.

Також на цьому засіданні глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов сказав, що через тривалий дефіцит води в Криму відновлювати гаряче водопостачання не планується.

«Поки подавати гарячу воду немає можливості, з міркувань економії. Були звернення з приводу того, щоб у вихідні дні зробити окремий графік, але немає технічної можливості для цього», — сказав Аксьонов.

Нагадаємо, у зв’язку з гострим дефіцитом прісної води в Криму, 24 серпня, в Сімферополі та ще 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів стартував перший етап обмеження подачі води. Спочатку була припинена подача гарячої води, а з 7 вересня водозабезпечення стало здійснюватися по годинах вранці і ввечері.

До 2014 року дніпровська вода з Каховського водосховища через Північно-Кримський канал забезпечувала близько 85% потреб Криму в прісній воді. Однак, з початком окупації, поставки на півострів припинилися.

Українська влада неодноразово заявляла, що відновлення подачі води в Крим можливе тільки після деокупацію півострова.

Детальніше про те, як російська окупаційна влада намагається вирішити проблему водопостачання Криму, читайте в нашому матеріалі.

Поділитись

Вибір редакції

Ще Новини