Питання щодо військовополоненних та цивільних заручників +38 095 931 00 65 (Signal, Telegram, WhatsApp, Viber)

До Панова вже кілька днів не допускають адвоката

19 / 08 / 2016

Адвокат Євгена Панова не може відвідати свого підзахисного в Криму. Про це повідомив Кримській правозахисній групі Ігор Котелянець, брат затриманого в Криму Євгена Панова за так званою «справою українських диверсантів».

Сім’я Євгена Панова для його захисту уклала угоду з адвокатом, щоб представляти його інтереси в Криму. Адвокат вже кілька днів намагається домогтися зустрічі зі своїм підзахисним, він ходив до слідчого, але слідчий поки не дав можливості зустрітися з Євгеном Пановим. Слідчий повідомляє, що у затриманого нібито вже є адвокат. Ігор Котелянець підкреслює, що сім’я укладала договір тільки з одним адвокатом, якого поки не пустили до Євгена Панова.

Експерти Кримської правозахисної групи не виключають, що для «дотримання формальностей» Євгену Панову надали вже адвоката, проте є великі сумніви, що наданий ФСБ адвокат захищатиме інтереси Євгена Панова. Саме з цього дуже важливо, щоб інтереси Євгена Панова представляв той адвокат, угоду з яким уклали родичі.

«Ми не виключаємо, що Євгенія Панова примушують відмовлятися від будь-яких адвокатів, крім тих, які «влаштовують» слідчих і ФСБ», – сказала Ольга Скрипник, керівник Кримської правозахисної групи.

Також Ігор повідомив КПГ, що родина не довіряє іншим адвокатам.

«Навіть якщо Женя (Євген Панов – ред.) нібито відмовляється від нашого адвоката, ми все одно наполягаємо, щоб наш адвокат брав участь у процесі», – підсумував він.

Ігор вважає, що слідчі спеціально не пускають адвоката, щоб продовжити «вибивати» з Жені «потрібні свідчення».

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Євгенія Панова та інших затриманих російськими спецслужбами за підозрою в організації диверсій судитимуть у Криму.

Поділитись

Вибір редакції

Ще Новини