Питання щодо військовополоненних та цивільних заручників +38 095 931 00 65 (Signal, Telegram, WhatsApp, Viber)

У Росії водія автобуса перевіряють на екстремізм через «95 квартал»

2 / 10 / 2015

Один з пасажирів автобусного рейсу Севастополь — Волзький написав заяву в прокуратуру на водія, який поставив випуск української програми «95 квартал». На думку пасажира в програмі лунали антиросійські жарти, повідомляє «Апостроф».

«Почав слухати і трохи оторопів, адже вони лаяли приєднання Криму до Росії, вони знущалися над біженцями з Південного Сходу України, вони там полоскали особисте життя нашого президента», — розповів чоловік.

На прохання поставити інший диск водій не відреагував, але зробив тихіше. Приїхавши в Таганрог, пасажир пішов до міської прокуратури, де написав заяву з проханням перевірити водія автобуса на екстремізм.

Тепер, за словами російського адвоката Анатолія Мясникова, місцевий прокурор буде зобов’язаний звернутися до федерального суду. Той у свою чергу перевірить дане відео на екстремізм. Прокуратура Таганрога також направила запис програми на психолінгвістичну експертизу.

Якщо правоохоронні органи знайдуть у відео ознаки екстремізму, проти водія можуть порушити кримінальну справу. Сам він дізнавшись про скаргу, здивувався і заявив, що поставив диск випадково.

Поділитись

Вибір редакції

Ще Новини