Питання щодо військовополоненних та цивільних заручників +38 095 931 00 65 (Signal, Telegram, WhatsApp, Viber)

Поклонська подала позов про заборону Меджлісу

15 / 02 / 2016

Російський прокурор Криму Наталія Поклонська подала позов в «Верховний суд Криму» про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомляє інформаційне агентство «ТАСС», Поклонська підписала заяву на підставі статті 9 ФЗ «Про протидію екстремістської діяльності».

«В даний час продовжують надходити звернення від кримськотатарського населення, в тому числі від керівників об’єднань кримськотатарських, з проханням визнати протиправною і провокаційною діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, а також вжити заходів щодо заборони використання кримськотатарського національного прапора злочинцями , які здійснюють блокади і диверсії проти народів Криму», — заявила «прокурор».

Також Поклонська вручила копію позову про заборону діяльності організації заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову.

«У зв’язку з тим, що голова меджлісу Чубаров Рефат Абдурахманович переховується від органів слідства і знаходиться в даний час в розшуку за злочини, у вчиненні яких пред’явлені звинувачення; відповідно до вашими поясненнями, внутрішніми документами меджлісу, ви представляєте інтереси меджлісу в Криму, є першим заступником голови, я вам вручаю копії документів, заява до Верховного суду Республіки Крим про заборону діяльності громадського об’єднання», — додала вона.

Поділитись

Вибір редакції

Ще Новини